Selecteer een pagina

Demo’s

Elke week plan ik een inspiratie-uur. Dan lees ik artikelen over bijvoorbeeld webdesign, beeldbewerking, typografie, Divi, css, WordPress. En ik ga op zoek naar bijzondere websites. Soms raak ik zo geïnspireerd door een stijl van een illustratie, een foto of een website, dat ik een eigen, nieuwe versie ga maken. Hieronder een paar voorbeelden van demo-webpagina’s.

Geïnspireerd door platenhoes

Op Spotify zag ik deze platenhoes voorbij komen en ik bleef er lang naar kijken. Ik werd vrolijk van het ontwerp. Komt het door de kleurencombinatie of door de uitgesneden foto’s met schaduwen of door het gecentreerde? Ik moest denken aan een website die ik een jaar geleden gemaakt heb: Mirette Massages. Uiteindelijk bedacht ik dat het leuk zou zijn om silhouetten van mensen te laten bewegen over de gestreepte vlakken.

Webpagina’s met stappenplan of werkwijze

Als ik op zoek ga naar een dienst, dan vind ik het fijn om van tevoren te weten hoe het proces verloopt. Concreet voorbeeld: ik zocht laatst een meubelmaker voor een platenkast op maat. Dan is het fijn om te lezen op de website van de meubelmaker hoe hij te werk gaat en wat er van mij verwacht wordt. Ander voorbeeld: ik wilde me inschrijven voor een cursus illustreren. Op de website van de docent stond een schema van de inhoud van de cursus. En als laatste voorbeeld: als je een website met mij wilt maken, vind je het vast ook prettig om te weten wat erbij komt kijken.

Toch zie ik vaak op websites die diensten aanbieden geen pagina ‘Werkwijze’. Een gemiste kans, vind ik. In ieder geval was dat reden voor mij om een demo-pagina te maken met verschillende ontwerpen voor een stappenplan.

Spelen met vormen

Als je een willekeurige vorm tekent, en je verandert de hoek, of je verandert de randen, wat doet dat dan met de uitstraling?