Als je een nieuwe WordPress website wilt

Werkwijze

Hieronder een gemiddelde werkwijze die ik hanteer. Iedere klant en website is anders. Ik werk dan ook intuïtief en pas me aan aan jouw wensen en de situatie.

Eerste contact

Je vult mijn contactformulier in of je belt mij om te vertellen wat je wensen zijn. Soms is het beter om een afspraak te maken om erachter te komen wat je precies wilt.

Offerte

Nadat we onze eerste indrukken hebben opgedaan en ik weet hoe ik je kan helpen, maak ik een offerte. Soms kan ik pas echt goed inschatten hoeveel uren ik nodig heb na de brainstormsessie en dan geef ik mijn offerte dan pas af.

Prijsvoorbeelden:

  • Een website met uitgebreide brainstormsessie en feedbackmomenten, nieuw ontwerp, home page, productpagina’s, over mij en contactpagina, met formulieren, Google maps, social media knoppen kost 850 euro exclusief btw.
  • Een projectsite in de vorm van een one-pager of een landingspagina met opvallende stijl, goede structuur en call-to-actions kost ongeveer 300 euro exclusief btw.

Intake

Meestal stuur ik eerst een intakeformulier met zaken over je producten/diensten, je doelgroepen, de taken van je toekomstige website en het imago dat je wilt uitstralen. Zo kun je er eerst zelf rustig over nadenken.

Brainstorm

Op basis van het intakeformulier gaan we verder brainstormen over jouw bedrijf. Ik gebruik grote vellen papier, stiften, potloden, enz. om vrij te blijven denken (en ons niet meteen te laden leiden door andere websites). Resultaat: inzicht in de boodschap van je bedrijf, een structuur van de website en input voor een passende uitstraling (stijl).

Ontwerp

Ik ga aan de slag met de resultaten van de brainstorm. Ik maak een eerste opzet van de home page en ontwerp een nieuwe stijl (kleuren, ruimtes, typografie, beelden). Soms maak ik ook meteen een template voor standaard pagina’s.

Content verzamelen

Ondertussen heb jij tijd om teksten, beelden, logo, audio en/of video te (laten) maken en verzamelen. Goed om te weten: je kunt mij ook inschakelen om grafische beelden te maken.

Eerste feedbackronde

Je bekijkt mijn eerste ontwerp kritisch en vertelt me wat er veranderd moet worden.

Bouw

Als alle feedback en content binnen is, kan ik de website definitief gaan bouwen. Dat doe ik het liefst meteen op jouw webserver*, soms op een testomgeving. Het komt regelmatig voor dat de klant zelf ook teksten toevoegt, bijvoorbeeld omdat deze nog niet volledig waren of aangepast moeten worden.

Tweede feedbackronde

Je beschrijft of vertelt wat er nog anders moet. Als dit heel veel afwijkt van het ontwerp dat we in de brainstormsessie hebben afgesproken, dan kan het zijn dat ik extra uren moet rekenen, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig.

Puntjes op de i

Ik wijzig de laatste punten en zorg dat alles netjes staat, ook voor mobiele schermen.

Overdracht

Als je de website zelf gaat onderhouden, maak ik een handleiding op maat en/of we spreken af voor een overdracht.
* Dit is wat je zelf kunt regelen

  • url / domeinnaam laten registreren
  • abonneren op een hostingpakket (geschikt is voor WordPress)
  • teksten, beelden, audio, video e.d. maken of verzamelen

Tarief

Omdat elk traject een beetje anders is, kan ik hiervoor geen algemene prijs geven. Wel kan ik zeggen dat mijn uurtarief 60 euro per uur exclusief btw is, en dat een brainstorm meestal anderhalf uur duurt. Ik hanteer deze Algemene Voorwaarden.

Ja, ik wil een nieuwe website!

10 + 9 =