Website van band met webshop

Bandsite

Ik vond het heel leuk om een website te maken voor een band, omdat ik behalve tekst en beelden ook een event calendar, audiobestanden en een webshop mocht bouwen. Voor het ontwerp heb ik de platenhoes van de nieuwste lp gebruikt als basis (in overleg met de ontwerper uiteraard).

Audio

Behalve tekst en beelden zijn er op deze site ook muziektracks te beluisteren. Op de home en de discografiepagina heb ik gebruik gemaakt van de Divi audioplayer. Deze module is naar wens te stylen en speelt geluidsbestanden af op dezelfde pagina.

Events

In de Events Calendar kan Walker Diver gemakkelijk hun geplande optredens invullen. Een event werkt als een een blogbericht met tekst en foto’s. Verschil is dat je ook een locatie en datum/tijd kunt invullen. De toekomstige events zijn te zien in een overzicht en verdwijnen naar het geschiedenis overzicht zodra de datum is verstreken.

Webshop

Omdat Walker Diver ook platen en cd’s maakt, lag het voor de hand om die onder andere via de eigen site te gaan verkopen. Ik heb een Woocommerce webshop ingericht met de platencovers als plaatjes. Gratis materiaal kan direct worden gedownload.