Fotograaf 2.0

Nieuw jasje

Jelmerdehaas.com bestond al een jaar of tien. Anderhalf jaar geleden maakte ik voor Jelmer de eerste versie gemaakt met WordPress theme Divi. Dat zag er toen zo uit: https://www.websitezzp.nl/project/website-fotograaf/.

Vorig jaar liet Jelmer een nieuwe huisstijl ontwikkelen met een ander logo, lettertype, offerte- en factuuropmaak, visitekaartje en watermerk (voor op zijn foto’s). En dat moest natuurlijk ook zichtbaar worden op zijn website. De ontwerper had de huisstijl in eerste instantie gemaakt voor papier en dat bracht ons op het idee om een website met donkere achtergrond en afbeeldingen te maken met daarop witte A4’tjes met de inhoud. Daarmee maakten we meteen een einde aan de grove, schermbrede blokken van de oude versie.

Niet alleen de huisstijl werd aangepast, ook de inhoud van de site is flink aangepakt. We hebben weer eens goed gebrainstormd over het nut van de website. De site is in de eerste plaats een portfolio waaruit meteen duidelijk wordt wat voor soort foto’s Jelmer maakt. Andere vormen op de website om potentiële klanten te overtuigen van professionaliteit en expertise zijn de achtergrondartikelen in zijn blog, de uitgebreide About tekst en klantrecensies.

Nieuwe domeinnaam

Jelmer wilde ook af van zijn .com domein, omdat het inmiddels professioneler overkomt om in Nederland een Nederlandse domeinnaam te gebruiken. Het is bovendien beter voor SEO om Nederlandstalige teksten op een Nederlands domein te gebruiken. Dus jelmerdehaas.com werd jelmerdehaas.nl