+31 6 29056176 anithe@websitezzp.nl

Website van een hovenier

Thema kiezen

Deze klant had zelf een WordPress thema gekocht en ge├»nstalleerd. Ook had hij al enkele pagina’s ingevuld. Maar daarmee was de website nog niet af.

Sommige WordPress themes zijn heel groot en uitgebreid, vooral als ze werken met verschillende berichttypes en veel externe plugins. Het is dan best ingewikkeld om het thema te installeren, laat staan te configureren en in te vullen. De meeste ‘kant-en-klaar’ thema’s leveren demo pagina’s. Als die als een handschoen over jouw pagina’s heen passen, dan is dat heel fijn. Dan verander je tekst en beelden en klaar is Kees. Maar mijn ervaring is dat die pagina’s nooit 100% passen en dat er toch best veel aangpast en gestyled moet worden.

Afmaken

Zo ging het ook met deze klant. Hij wist heel goed hoe hij het wilde, maar het kostte hem te veel tijd om de website zelf af te maken. Ik heb onderdelen van demo-pagina’s hergebruikt om zoveel mogelijk in de originele stijl te blijven bouwen.

Er zijn functionaliteiten bij gekomen zoals social sharing buttons, google maps, formulieren en klantenbeoordelingen. Ook heb ik een schrijver geadviseerd voor de teksten.

Puntjes op de i

Na de ‘ruwbouw’ zag de site er niet heel professioneel uit. Dat kwam deels door de (eigen) foto’s. Uiteindelijk hebben we besloten dat ‘echte’ foto’s van tuinen, die de hovenier zelf aangelegd heeft, toch meer waarde hebben dan mooie, maar zeer onpersoonlijke stockfoto’s.

Helaas bood het thema niet de optie om kleurenschema’s aan te passen via het optiemenu, dus heb ik site breed de kleuren in css moeten aanpassen. En hier en daar klopten de marges niet.

De klant had een thema gekozen dat uiteindelijk niet zo volmaakt was als het in eerste instantie leek. Daarom adviseer ik bij het kiezen van een thema om te letten op aantal downloads, de comments te lezen en te kijken of het thema nog actief wordt onderhouden.

Bekijk hier de website van Tuinholland

Wil je ook zo’n mooie site? Neem dan contact op met mij.