Zakelijke doelgroep

Zakelijke Portret Fotografie richt zich op grotere bedrijven die portretfoto’s nodig hebben voor hun medewerkers, bijvoorbeeld voor bedrijfsbladen, intranet of social media. De website moest dus in ieder geval zakelijk overkomen. Een ander belangrijk doel was dat de website een eenduidig, helder verhaal zou bieden aan de potentiële opdrachtgevers, met daarop tarieven en de werkwijze.

Speelse knipoog

Maar omdat een puur zakelijke uitstraling ook maar saai is, en de fotograaf zijn creativiteit wil laten doorschemeren, heb ik ook gezocht naar speelse accenten.

Fris chique kleuren

zpf kleuren

Het goud in het kleurschema vind ik chic. Antraciet en lichtgrijs komen zakelijk over en geven rust ten opzichte van de foto’s. En dan het donker turquoise, als opvallende accentkleur, brengt frisheid in het geheel.

Accent op rechts

zpf rechtse uitlijning

Een ander speels accent is de rechtse uitlijning van woordmerk, teksten en buttons. Dit maakt de pagina’s opvallend, zonder dat het stoort. Ook de gekozen lettertypes zijn niet puur zakelijk. De rondingen in de body font komen terug in de hoeken van de buttons en foto’s.

Uitstekende foto’s

zpf fotoos

Tot slot het afbeelden van de portretfoto’s. Daar gaat het op deze website per slot van rekening om. Ik heb de foto’s als papieren kaarten afgebeeld door een subtiele schaduw toe te voegen. Het doet denken de Google’s Material Design. Ik vind dat de foto’s goed tot hun recht komen; naar voren stekend voor een rustige achtergrond.