Kies je kleurenpalet met Adobe Color

25 09 2015 | 0 Reacties

Een passende kleurencombinatie zoeken voor je website vindt niet iedereen gemakkelijk. Ik zelf krijg altijd inspiratie door met het kleurenwiel van Adobe te spelen. Hieronder een paar tips om je kleurenpalet samen te stellen.

 

Ga bijvoorbeeld op zoek naar foto’s die de sfeer van je onderwerp of bedrijf weergeven. In Adobe Color kun je een foto gebruiken als start voor je kleurenonderzoek.

Adobe Color

Vervolgens kun je met color moods verschillende schema’s zien, bijvoorbeeld ‘dark’:

Screen Shot 2015-09-25 at 11.46.47

 

Als je een logo hebt en je wilt daar passende kleuren bij vinden, dan gebruik je het kleurenwiel. Als basiskleur neem je je hoofdkleur (alle soorten kleurcodes zijn mogelijk). Daarna kun je met color moods verschillende schema’s zien.

Screen Shot 2015-09-25 at 11.59.27

En uiteraard kun je zelf aan de knoppen draaien! Een beetje kennis van kleuren is handig. Ik werk het meest met HSB: hue, saturation, brightness. Info over kleuren vind je bijvoorbeeld op https://helpx.adobe.com/nl/photoshop-elements/using/color.html.

Screen Shot 2015-09-25 at 11.59.59

Als je helemaal geen idee hebt welke kleuren je voor je site wilt gebruiken of je hebt nieuwe inspiratie nodig, kijk dan eens onder kopje explore in Adobe Color. Daar staan kleurenschema’s van leden. Je kunt er ook zoeken op sleutelwoorden.

kleurschema

Probeer het eens. Ik word er in ieder geval altijd heel blij van.

wordpress hulplijn leidsche rijn

Heb je hulp nodig met je website?