De lees-meer-functie

2 10 2015 | 0 Reacties

Als je in je WordPress blogoverzicht gebuik maakt van samenvattingen (in plaats van het gehele bericht te tonen), kun je zelf bepalen waar het ‘breekpunt’, het einde van de samenvatting, komt. Hoe doe je dat?

 

Als je blogt in WordPress, kun je kiezen of een bericht in zijn geheel wordt getoond in het blogoverzicht, of een gedeelte ervan. Dit stel je in onder Instellingen -> Lezen -> Voor elk artikel in de feed toon volledige tekst / samenvatting.

 

Screen Shot 2015-09-30 at 11.00.02

 

Als je voor Samenvatting kiest zal op je blogoverzicht van elk artikel het eerste stukje worden getoond. Door te klikken op de titel van het artikel of het ‘lees-meer’ gedeelte ga je naar de individuele blog post toe, waar je de gehele tekst kunt lezen. Meestal wil je zelf bepalen waar de inleiding stopt en waar de ‘lees-meer-knop’ komt. Dit breekpunt kun je instellen in het bericht:

 

lees meer knop wordpress

 

lees-meer-knop2

In je blogoverzicht wordt dan het eerste stukje (voor <!–more–>) getoond. En hoe dat gebeurt, ligt aan het theme dat je gebruikt. Meestal staat er een link met ‘read more’. Soms kun je die tekst zelf customizen. Kan dat niet met je theme, probeer dan de plugin Easy Custom Auto Excerpt.

wordpress hulplijn leidsche rijn

Heb je hulp nodig met je website?