WordPress projecten

15 09 2015 | 0 Reacties

In de meeste WordPress themes wordt het gebruik van projecten ondersteund. Wanneer kies je nu voor WordPress projecten in plaats van een pagina of bericht?

Wat is een WordPress project?

Projecten zie je in sommige WordPress themes ook verschijnen onder de naam Portfolio, omdat projecten vaak gebruikt worden voor portfolio of showcases. Op deze site gebruik ik projecten om websites die ik gebouwd heb te beschrijven. Een coach kan er zijn workshops mee aanprijzen, een fotograaf kan er verschillende reportages of opdrachten mee tonen en een klusjesman kan ermee uitleggen wat voor soort klussen hij doet. Simpel gezegd, met projecten laat je zien wat je doet.

wordpress projecten

Voordelen

Projecten zitten qua vorm tussen pagina’s en berichten in. Een project richt je in als een pagina, maar je kunt er net als bij blog posts een categorie aan hangen en een uitgelichte afbeelding (featured image) gebruiken. Een verzameling projecten kun je tonen op een overzichtspagina, zoals bij blogs, gesorteerd op datum en/of categorie en dat is wat mij betreft ook meteen het grootste voordeel. Elk theme dat projecten ondersteunt, laat dit portfolio op zijn eigen manier zien.

 

Hoe maak je projecten?

Portfolio / projecten is iets van WordPress zelf, maar het zit niet in de standaard installatie. Met sommige themes, bijvoorbeeld Divi, kun je direct aan de slag met projecten. Zie je ze niet in je WordPress menu staan, dan moet je de plugin Jetpack van WordPress installeren. Afhankelijk van je theme zie je dan wel of niet een kopje ‘Portfolio’ verschijnen in je WordPress menu. Zo niet, zet dan een vinkje bij Instellingen –> Schrijven –> Jouw aangepaste contenttypes. Projecten kun je inrichten als pagina’s. Wil je een overzicht van je projecten, gebruik dan de tag [portfolio].

Op zoek naar een portfolio theme? Kijk bijvoorbeeld bij wordpress.com of wordpress.org.